4 Haziran 2020 Perşembe

4-6 Yaş Kitap Tavsiyeleri


            Kitap tavsiyeleri ve içeriklerinden küçük bilgiler veren yazıları okumayı çok severim. Çünkü kapağına bakıp yada sadece arkasını okuyarak kitap hakkında fikir edinmemiz mümkün değil. Ama kitaptan bir sayfa yazı okumak yada okuyan birisinin görüşlerini almak o kitap hakkında daha fazlasını öğrenmemi sağlıyor.Kitapçıya gittiğimizde yanımızda genelde oğlumuz da oluyor (bırakacak kimsemiz yok) o yüzden çok fazla incelemek mümkün olmuyor. İnternetten satın alınca da içeriklerini görmeniz mümkün değil.

     Her kitabı satın almamız mümkün değil. Kitaplar da zaten çok pahalı. Üç kitap almak istiyorsam genelde bir kitap alabiliyorum. Hepsini alabilsek bile hepsini okumamız da mümkün değil. Her ne kadar hepsini okumak isteyenlerden biri olsam da, çalışan iki çocuklu bir anne olarak, bu kadar vakit bulmam mümkün değil.

Bu sebepten kitap bloglarını takip ederim. Severim....

Artık çocuk kitapları da çok çeşitli ve albenili. Hangisini alacağınızı şaşırıyorsunuz...

  Bu sebepten kitap paylaşımı yapanları  takip eder fikir edinmeye çalışırım. Bende bu sebepten okuduğumuz ve çok beğendiklerimiz serisi hazırladım. Burada paylaştıklarımız dışında da çok sevdiğimiz kitaplarımız oldu ama bir arkadaşımla kitap değiş tokuşu yaptığımız için bir kısmı onlarda.
Bir kısmı da yeni gelen jenerasyona devir edildi.








Huysuz Uğurböceği, Eric Carle'ın en güzel kitaplarından. 
Gerçi bu muhteşem yazarın herhangi bir kitabı diğerinden daha az güzel değil.    
Neredeyse her kitabını okuduğumuz  Eric Carle'ın kitaplarını 
herkese tavsiye ederim. 


Mandolin yayınları; çok özel bir yayınevi. Türkiye'nin en büyük ve en çok çeşit bulunduran en uygun fiyatlı kitap sitesi. Ve kitaplar ancak bu kadar kaliteli olur. Hem basım hem içerik olarak. Özellikle Damdaki İnek kitabını tavsiye ederim. Kaç kez okuduğumuzu hatırlamadığım bir kitap. Her seferinde gülerek keyifle dinlediği bir hikaye.








Tubitak yayınlarını unutmayalım....





Bu kadar masal, hikaye yeter...Biraz da bilimsel kitaplar okusun diyorsanız. Bilgiç kedi tam size göre. Anlatım sade ve anlaşılır. Üst başlıkları verip sıkmadan bilgi veren kitaplar.


Bu kitapların içerisinden birer sayfa paylaşmak istedim. Kitabın üzerinde +4 yazıyor olması 4 yaşına geldi artık bu kitap ona uygundur demek değil tabi. Bazı çocuklar için uygun olsa bile çocuğun ilgi alanına yada dil gelişimine göre değişebiliyor. Bu sebepten sizin çocuğunuza uygun olup olmadığına siz karar vermelisiniz. 
Bilgiç Kedi Gezegenler
Bilgiç Kedi Ay
Baybars serisi çok eğlenceli... Sınırsız bir hayal gücü olan Baybars'ın kütüphanenin sessiz sıkıcılığında bile ne kadar eğlendiğini gördük....








Kültürlü kurtu okumaya doyamacaksınız.Çünkü oda okumaya doyamıyor. Hemde güzel ve tane tane okumayı öğrenene kadar hiç pes etmiyor...


Pearson yayınlarının çocuk kitapları da renkli ve farklı. Biz içlerinden en çok Norton ve Alfa yı sevdik. Çalışkan Norton her gün koleksiyonu için yeni şeyler toplamak üzere Alfa ile birlikte dolaşmaya çıkıyorlar. Bir gün hiç bilmedikleri çok tuhaf bir şeyle karşılaşıyorlar. Bu şey onları çok değiştirecek....






Timaş klasikler olmazsa olmaz...
Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim ben bu klasiklerden bazılarını çocuklarıma hiç okumadım.Bazıları bana masal değil korku kitabı gibi gelmiştir. Ben daha masum olanları seçtim hep.
En sevdiğimiz Kurt ile Yedi Keçi Yavrusu.





Sara Şahinkanat'ın bu iki kitabını mutlaka almalısınız.
Piti-Pati ve Pus isimli kediler ile tanışmalı şiirsel anlatımın tadına varmalısınız.




Thomas ve Arkadaşlarının çizgi filmlerini hala seyretmiyor ama kitapları okumaktan, okutmaktan bıkmadı.


Artık bu kitapları bir sonraki kuşağa (yeğenlere) devretmeye hazırız.Bir sonrakinde başka kitaplarla bulaşmak üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.