19 Mayıs 2016 Perşembe

0-2 Yaş Arası yapılabilecek aktiviteler



   Çocuklarla eğlenceli vakit geçirmek ve zeka gelişimlerine katkıda bulunmak için yapılabilecek bir kaç aktivite örneği vermek istedim. İnanın biz oyuncaklardan çok aşağıda bir kaç tanesini verdiğim bu materyallerle vakit geçiriyoruz. Bu tercih bana değil oğluma ait. 
Oyuncaklarla birkaç dakika oynayıp sıkılıyor. Evde hazırladığım bu çalışmalarla ise ilk seferde 15-20 dakika sonrasında ise her gün her biri ile en az 5-10 dakika oyalanıyor. 
İlk bir kaç sefer beraber yapıyoruz sonrasında benim müdahale etmemi istemiyor kendi başına alıp yapıp bir kenara koyuyor. Gelsin sıradaki.... :-)

Biz hem eğlenip hem öğreniyoruz. Umarım sizler içinde faydalı olur...




Keçeden hazırladığım geometrik şekillerin bulunduğu bu çalışmayı oğlum 13 aylık iken hazırlamıştım. Cırt cırtlarla birbirine yapıştırıp ayırma kısmına bayıldı. Bir süre sadece bununla oyalandı. Bu pano üzerinden hem bu 4 geometrik şeklin isimlerini hem de 4 rengi öğrendi. Şu an büyük küçük kavramı üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz :-))




Renk ayrıştırma kutusu olarak hazırladığım ilk çalışma. Basit olması için sadece 2 renk olarak hazırlamıştım. İçerisine atacağı kağıtları da geometrik desenler şeklinde kesince öğrendiği kavramları pekiştirmesine yardımcı oldu.


2 kaşık nişastayı 3 bardak suyla karıştırıp (gıda boyası ekleyerek) muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim. Hafif ılıkken kilitli poşete koydum. Sıcakken dokunmak oynamak çok hoşuna gitti. Soğuduktan sonra da üzerine geometrik şekiller, harfler, rakamlar yaptık. Kolaylıkla yapılabilecek bu aktivite ile kuzucukları 20 dakika civarında oyalayabilirsiniz.



Evde bulunan lego yada bloklarla yapabiliceğiniz yine kolay bir çalışma. Benim için olduğu kadar onun içinde kolay oldu. İlk seferde hepsini yerlerine yerleştirdi. Ama yine de hemen bırakmadı. 5-6 kez yaptı bozdu tekrar tekrar oynadı.


 Bugün yaptığımız son aktivitemiz ise ponponları renklerine göre kutulara atmaydı. Ponponlarla oynamak onlara dokunmak çok hoşuna gidiyor. Bu aktiviteyi de severek yaptı. Bugün ilk kez oynamasına rağmen 25 dakika civarında oynadı sonrasında ponponları odanın ayrı köşelerinden topladık tabiki... :-))))

4 yorum:

  1. Çocuğum yok daha anne değilim, anne bloggerlar sayesinde o kadar faydalı şeyler öğrendim ki :)) iyi ki de böyle konularda bilgilenebiliyoruz :) bu aktiviteler çok güzelmiş Anne Güncesinin blogundan takip ediyorum bu tarz aktiviteleri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çocuğunuz olduğu zaman her tür bilgiye sahip olmuş olursunuz. Gerçi her şeye hazır olmak diye bir durum çocuklarla çok mümkün olmuyor mutlaka bir sürpriz yapıyorlar. Bu arada bloğunuzu çok beğendim takipteyim :-))

      Sil
  2. Bence de bu tür aktiviteler çocuklar için daha faydalı, el becerilerini geliştirme olanağı buluyorlar. Kuzenlerimle bu şekilde oyunlar oynayıp onların gelişimine katkıda bulunmak hoşuma gider. Bu güzel yayın için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuz için teşekkür ederim. Küçüklerin gelişimlerine katkıda bulunmak ailede herkesin paylaşması gereken bir sorumluluk ve en önemlisi büyük bir keyif. Onların eğlenerek öğrenmelerini seyretmek inanılmaz keyifli. Kuzenlerin minik yanaklarından öpüyorum. :-)))

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.