18 Şubat 2017 Cumartesi

TEOG ROBERT KOLEJ


TEOG – ROBERT KOLEJİ


1.Teog geçip 2. Teog yaklaşırken heyecan giderek artıyor. Çocuklardaki bu heyecanı anne,baba,amca,teyze olarak bizlerde paylaşıyoruz.  Kimilerimiz üzülüyoruz  küçücük çocuklar bu kadar ağır yüklerin altında eziliyor, sınav kaygısı ve stres erken yaşlarda başlıyor diye, kimimiz de ne yapalım yaşadığımız ülkenin eğitim sistemi bu şekilde uymak zorundayız diye düşünüyor.
Hangi şekilde düşünürsek düşünelim herkes çocuğunun iyi eğitim almasını istiyor. Bu yüzden çok uzatmak istemiyorum. Teog’a kadar geçecek bu süreçte bende okulları araştırıp onlarla ilgili bilgileri toplayıp hepsini sıralamaya karar verdim. İlk sırada tabiki Robert Kolej...




ROBERT KOLEJ
1863 yılında kurulan okul ilk olarak sadece erkek öğrencileri kabul ediyordu. Kız öğrencilerin eğitimi için ise 1871 yılında Amerikan Kız Lisesi açıldı. İki okul 1973 yılında birleşti ve karma eğitime geçmiş oldu.

NASIL ÖĞRENCİ ALIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu TEOG sınavı kapsamında Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve T.C.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin sınav sonuşlarını kullanarak, aşağıdaki formüle göre hesap ediyor.

KKP=3T1+3M1+2F1+2DB1)*30+(3T1+3M1+2F2+2SB2)*70

OKULA HANGİ YÜZDELİK DİLİMDE ÖĞRENCİ ALIYOR
Amerikan Robert Lisesine MEB tarafından yapılan merkezi sınavlarda (bu yıl için TEOG) yüzde 0.2’lik başarı dilimine ulaşan öğrenciler giriyor.

TABAN PUANI NEDİR?
2016/2017 öğretim yılı taban puanını 1000 üzerinden 995 olarak açıkladı.

EŞİTLİK OLMASI DURUMUNDA
Puanlarda eşitlik olması durumunda ilk olarak 8. Sınıf yılsonu başarı puanına bakıyor. Eşitlik bozulmazsa sırasıyla 7. Ve 6.sınıf yılsonu başarı puanlarına bakıyor. Yine eşitlik bozulmazsa yaşı küçük olanı alıyor. Eşitlik hala bozulmazsa, 8. sınıf devam durumu daha iy iolan öğrenci kayıt hakkı kazanıyor.

ROBERT KOLEJİNDE EĞİTİM KAÇ YIL
Eğitim dili İngilizce olan okulda hazırlık ile beraber toplam eğitim süresi 5 yıl.

YATILILIK DURUMU
Yurtlarda kalabilmek için İstanbul dışında ikamet etmek zorunludur.

OKULUN KONTENJANI KAÇTIR?
2016-2017 Öğretim yılında yarısı kız yarısı erkek olmak üzere 200 öğrenci almıştır.

YABANCI DİL
İngilizcenin yanı sıra seçmeli olarak Fransızca yada Almanca öğrenilebiliyor.

EĞİTİM ÜCRETİ NE KADAR?
2016-2017 öğretim yılında açıkladıkları ücretler, gündüzlü eğitim için 59.980 TL, yatılı eğitim için 92.260 TL.

BURS VAR MI?
Okulda başarı bursu bulunmamaktadır. İhtiyaç bursu verilmektedir. Mali yardım, velinin maddi olarak sınırlı olanaklara sahip olması durumunda verilir.  Öğrencilerinin yaklaşık %25’i mali yardım olanıklarından faydalanmaktadır. 

SOSYAL AKTİVİLER NELERDİR?
Robert Koleji, öğrencilerini Tiyatro, Müzik ve Atletizm konularında teşvik eder. 9.10. ve 11. Sınıf öğrencileri en az bir kulübe katılmak zorundadır. Dersler kadar ders dışı etkinliklerede önem veriyorlar. 12. Sınıflarda bu mecburiyet yoktur.

KÜTÜPHANE
İbrahim Bodur Kütüphanesinin zengin koleksiyonunda 38.000’den fazla Türkçe ve İngilizce basılı eser bulunmaktadır, ayrıca kütüphanenin abone olduğu veritabanları vasıtasıyla da yüzbinlerce elektronik kaynağa ulaşılabilmektedir

ROBERT KOLEJ MEZUNLARI
Bülent ECEVİT, Abidin DİNO, Genco ERKAL, Haldun DORMEN, Hüsnü ÖZYEĞİN, Cem KARACA, Cem KOZLU, Mina URGAN, Nejat ECZACIBAŞI, Şenes ERZİK, Tansu ÇİLLER, Betül MARDİN bunlardan bazıları.


*Amerikan Robert Koleji web sitesinden yararlanılarak hazırlanmıştır.

6 yorum:

  1. Güzel ama maddi sınırları fazlasıyla zorlayan bir paylaşım olmuş.Keşke zeki öğrencilerimiz için %100 burs imkanı sağlasalardı.Ama DI ile kalıyor cümlem malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizin gibi düşünüyorum. Özellikle çocuğu Teog'a hazırlanan bir anne olarak aynı hisleri taşıyorum. Yurtdışında olduğu gibi sponsor bulma ihtimali de Yok. Ama çocuklarımız için yılmadan araştırmaya her tür imkanı kullanmaya çalışacağız.

      Sil
  2. Benim kardeşimde çok zeki ve onun burs alabileceği bir koleje göndermek istiyoruz

    YanıtlaSil
  3. Eminim bunu başaracaktır,eğitim hayatında başarılar dilerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ,
    Kesinlikle çok güzel bir okul ama maddi durumu biraz zorluyor etrafımda çok duydum.
    Sizi takibe aldım bende bloguma beklerim.
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Gönül isterki bu okulların sayısı daha çok olsun ve ücretleri ulaşılabilir seviyede olsun. İyi eğitim her çocuğun hakkı.
    En kısa zamanda geliyorum ziyaretinize.

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.