13 Şubat 2017 Pazartesi

Haylaz Timsah Dişlerini Nasıl Fırçalar?

Haylaz Timsah DİŞLERİNİ NASIL FIRÇALAR?
Bu kitabı oğluma okuduktan sonra anladım ki tek haylaz Timsah bizim evde yaşamıyormuş. Öyle olsa bu kitap yazılmazdı. Ayrıca ben yazsam ancak bu kadar bize uyardı.
Diş fırçası ile tanıştıktan sonra bir tuhaf oldu bizimki.Günde 5 kere fırçaladığımız yetmiyormuş gibi bir ara dış fırçası ile uyuyordu. Elinde sıkı sıkı tutuyor uyandığında da ilk  onu aranıyordu. Tahmin ediyorum o süreç arka azılarını çıkarttığı döneme denk gelmişti.



Sonrasında diş fırçalama sürecimiz daha normal bir hal aldı. Şimdide diş macunu krizi yaşıyoruz. Her fırçalamada en az 3 kere diş macunu istiyor. Her ne kadar çocuklar için olanından kullansakta neticede kimsayal. Üzerine görünür görünmez bir damla sürüyorum, maksat sürmüş olalım. Ama sürekli ‘dişmacunu sür’ ‘dişmacunu sür ’ diye söyleniyor. Eline verme hatasına düştüğüm bir defasında ise aşağıda ki resimde olan tablo ile karşılaştık.


Neyse kitaba geri dönelim. Seri 4 kitaptan oluşuyor
-Haylaz Timsah
-Afacan Maymun
-Uykucu Aslan
-Minik Dinozor

Bu seriyi ben çok beğendim. Haylaz Timsah’ta tahmin ettiğiniz gibi dişlerini ne zaman, nasıl fırçalaması gerektiğini anlatıyor. Kitabın sonunda çocuğunuzu motive etmenizin de yararından bahsediyor. Yani hem çocuğa hem ebeveynlere öğretici bir kitap.
Ben üstüme düşeni öğrendim sanırım, fakat oğlum diş fırçalamayı hala öğrenemedi J Ama yılmıyorum her diş fırçalamaya giderken bu kitabı da alıyorum, o dişlerini fırçalarken bende ona kitabı okuyorum.


14 yorum:

  1. Merhaba, bloguma beklerim, sevgiler saygılar

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Benim küçük oğlum 4 yaşına girmesine çok az kaldı.O da öyle günde abartısız 5-6 kez diş fırçalıyor.Sizin yaptığınız gibi bende çok az bişey sürüyorum ama aşağıda bir yer de kaldıysa o macundan hayır kalmıyor.Kitap serisi hoşuma gitti.Alayım oğluşuma.Öneriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi aynı model bunlar :-)) folik acid çocukları 😂

      Sil
  3. Yeğenim Ali Efeyi hatırlattı 4 yaşında tıpkı bir ergen gibi :)) bu tarz kitapları faydalı buluyorum :) bloğunuz çok faydalı takibe aldım bile bende beklerim Esen kalın :)

    YanıtlaSil
  4. Ah bu yeni nesil kuzular, doğuştan ergenler :-)) Ali Efe'yi öpüyorum. Bende ziyaretinize geliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Küçük yaşta öğrenmek önemli. Ben tanıştığım kişide ilk dişe bakıyorum. Kişinin kendine verdiği önemi gösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsunuz birde böyle bir durum var :-)) ilk tanışmada dişlere bakıyoruz korkunç :-)) anında uzaklaşma isteği doğuyor 😂

      Sil
  6. Merhaba! :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Sizide kendi bloguma beklerim :) www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz. İyi ki geldiniz...
      hemen geliyorum, sevgiler

      Sil
  7. Kendimi bu kitaba pek yakın hissettim :))) işin kötüsü "yaw bi diş fırçalamak ne kadar zor olabilir çürütüyorlar çocuklarının dişlerini yazık " derken kendim fırçayı sokamıyorum oğlanın ağzına..

    YanıtlaSil
  8. Bir timsahta sizin evde yaşıyor o zaman :-))

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.