17 Mart 2016 Perşembe

0-2 Yaş Etkinlikleri


Ailemizin yeni üyesi için evde yaptığımız bazı etkinliklerimizi paylaşmak istedim.
Keçeden yaptığımız alttaki pano için açıkçası bir kaç gün uğraşmam gerekti. Malum ev işleri yemek çocuklar vs. derken pek vakit kalmıyor. Açıkçası etkinlik konusunda çok yetenekli olduğumu da sanmıyorum :-) Ama her şeyi de hazır alıp çocuğun önüne sunmamız mümkün değil. Hem çok çabuk tüketiyorlar hem de maddi olarak zorlayıcı olabiliyor.

Geometrik şekilleri içeren hazır ahşap panoların bir çok yerde satıldığını görmüştüm. Alıp almamak konusunda çok tereddüt ettim. Sonunda çok pahalı olduklarını düşünerek evde hazırlayacağım çalışmanın yeterli olup olmayacağını görmeye karar verdim. Olur da öğretme için yeterli olmazsa yada ilgisini çekmezse yeniden gidip satın alabileceğimi düşündüm.


İyi ki de böyle yapmışım.


Çünkü benim o kadar uğraşarak yaptığım panoyu çözmesi 1-2 dakikadan fazla vaktini almadı. Eşleştirmeleri hemen yapmasının yanı sıra ikinci tekrarda geometrik şekillerinde adlarını da öğrenmişti. Keyifle oynuyor ve cırt cırtlarla da çok eğleniyor.




Bir Şimdi yeni dört geometrik şekil için bir pano hazırlama zamanı...




Alttaki ayakkabı kutusundan yaptığım eşleştirme çalışmasını ise yukarıdaki geometrik şekillerden önce yapmıştık. 
Kırmızlar kırmızı delikten maviler mavi delikten çalışmasından sonra, içine attığımız kağıtları çeşitlendirip geometrik şekiller  olarak aynı renklerden üçgen, kare, daire ve dikdörtgen kesip onları da sırasıyla içine attık.






Sıradaki çalışmamız Flash Card lar....

4 yorum:

  1. İki etkinliği de çok güzel buldum, emeğinize aklınıza sağlık. Becerebilirsem ben de yapayım diyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben hic bu tür etkinlikler yapmiyorum.Bi kere kedi köpek tavsan vs göstereyim dedim.Baktim anlamiyo vazgectim haha 😃 daha kücük sanirim.c ok güzel yapmissiniz 😃

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Çok zor değiller inanın, ben yaptıysam herkes yapar :-)

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.