30 Mart 2015 Pazartesi

Üze ve Satranç

Üze çoçuk yetiştirmenin en zor tarafı onların bitmek tükenmek bilmeyen enerjilerine ayak uydurmak zorunda olmanızdır. Fiziksel enerjilerinin yanı sıra hiç bitmeyen sorularıyla da baş etmeniz gerekmektedir.
Bazı günler kendinizi hem ruhsal hemde fiziksel olarak bitmiş hissetmeniz ise çok normaldir. (bazı kelimesi sanırım iyimser bir yaklaşım oldu)

 Fiziksel etkinliklerin yanı sıra çoçuğun ilgi alanına göre  resim, müzik, satranç kurslarına gitmesi enerjisini dağıtmasına katkı sağlayacaktır.

Bizim seçimimiz ise satrançtan yana oldu. Satrancın çoçuklar da dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye iyi geleceği ilk söylendiğinde bana hiç de inandırıcı gelmemişti açıkcası. Satranç gibi dikkat isteyen ve uzun süre oturmayı gerektiren bir sporu durduğu yerde duramayan bir çocuk nasıl yapabilirdi ki...
Oysa durum tahminimin tam tersi oldu satranç dikkat eksikliğini gidermesin de çok etkili oldu. Başka veliler ile de konuştuğum da onların da sonuçtan aynı derecede memnun olduklarını gördüm.

Bu sporu denemenizi tavsiye ederim ayrıca yapılan araştırmaya göre bir satranç maçında yakılan enerji bir sporcunun 1500 metre koşmasına eş değermiş. Bir taşla iki kuş :-))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.