26 Mart 2015 Perşembe

Özel Çoçuklar

Çoçuğunuz da bir farklılık olduğunun hep farkındaydınız ama bütün ebeveynler için çoçukları farklı değil midir zaten...
Bu iki düşünce arasında gidip gelmek  hangisinin doğru olduğunu anlayabilmek için uzun uzun çoçuğunu inceleyen anne babalar  yalnız değilsiniz. Bir çoğumuz aynı duyguları aynı sıkıntı ve endişeleri yaşadık.
Şimdi ise geriye baktığımda çok uzun bir yol kat ettiğimizi görüyorum.  Kızımızın özel bir çocuk olduğunu tahmin edeli 8 sene,  tanısının konulmasının üzerinden ise 6 seneden fazla zaman geçti. Belki 6 senenin çok da uzun olmadığını düşünenler olabilir ama biz bu 6 senenin her gününü onun için daha fazla ne yapabiliriz diye araştırarak geçirdik.
Bu süreçte çok zorlandığımız hiç yardım ve bilgi alamadığımız zamanlar olduğu gibi  bu farklılığı hiç önemsemeyen, her çocuk üstündür  takılmayın bu kadar diyenlerde oldu.
Ama biz takıldık... Ve çok yol aldık....

Eğer siz de takıldıysanız bu yolda beraber devam edelim.

Bu süreçte aldığımız yolu sizlerle paylaşmak ve yapabilirsem bu yolu sizler için biraz da olsa kolaylaştırmak isterim.Umarım deneyimlerimiz sizin yardımcınız olur. Umarım sizler de deneyimlerinizi ve bilgilerinizi burada bizimle paylaşırsınız. Hiç birimiz bu konu da uzman olmasakta bu çoçuklardan bir tane yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu ve yardımsız yol almanın güçlüklerini biliyoruz. Hep beraber ilerlersek çoçuklarımızı da daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.

Sevgiyle ve beraber kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.