23 Mayıs 2024 Perşembe

 

Kolay-Orta-Zor LGS Soru Bankası Tavsiyeleri


     Daha önce yeni nesil sorular çözmeyen öğrencilerin başlangıç temelli konu anlatımlı testler ile başlaması gerekmektedir. Zamanın kısa olması, sınava kalan sürenin az olması yada yetiştirememe gibi nedenlerde direkt yeni nesil sorularla Lgs’ye hazırlanan öğrencilerde sıklıkla sorun yaşanmaktadır. Kazanımları tamamlamayan öğrenci ben matematik yapamıyorum çünkü çok zor, bu ders bana göre değil, soruları anlamıyorum gibi şikayetlerle karşınıza çıkacaktır. Başlangıç testlerinden en az 2 kitap çözmeden yeni nesil sorularla matematiğe başlamak çocuğunuzu da sizi de çok yoracaktır. Bu sebeple zorluk derecelerine göre bir sıralama ile başlamak işinizi kolaylaştıracaktır.

Benim kendi çocuklarımda ve sınıf arkadaşlarında deneyimlediğim ayrıca öğretmen tavsiyeleri ile oluşturduğum listem aşağıdaki gibi. Sizlerin de faydalanması dileğiyle.

MATEMATİK KİTAPLARI:  0-10 arası net yapıyorsan

 Başlangıç seviyesi konu anlatımlı

1-Nartest

2-Tane Tane Matematik

3-Çanta- Etkinlikli Kazanım

4- Arı Atölyem

Soru Bankaları

1-Newton Kondisyon (3 aşamalı kolay-orta-zor)

2- Okyanus Master

3-Gama Yayınları-NAR

Orta Seviye


10-15 arası net yapıyorsan:

1-Hız Yayınları

2-Mozaik

3-Bilfen Pro Test

İleri Seviye: Öğrenci daha önce en az iki üç tane yeni nesil soru bankası çözmüş  ve

15 ve üstü hedefte ise

1-     İsem

2-     Newton Tüm Yıldız

3-     Koray Varol

4-     Gama Fenomen (A ve B düzeyleri var, B zor olanı)

Matematik sorularını çözebilmek için öncelikle Türkçe dersinin de iyi olması gerektiğini unutmayalım. Yeni nesil sorularda hızlı okumak, okuduğunu anlamak çok önemli. Okuma yapmayan, paragraf sorusu çözmeyen Türkçe dersine özen göstermeyen öğrenci matematikte zorlanacaktır. Bundan sonraki listemde Türkçe hangi yayınları takip etmeliyiz konusuna değinmek istiyorum.